Despre noi

Istoria FRIGORIFIC ART SRL

Din anul 2017 societatea noastra FRIGORIFIC ART SRL cu sediul in municipiul Deva judetul Hunedoara, a inceput productia de camere frigorifice, vitrine frigorifice, inclusiv camere frigorifice pentru testari, cu temperaturi oscilante de la -20 grade C la + 40 grade, cu o echipa mica si tanara.

Misiunea noastra

Cu fiecare provocare am evoluat si ne putem mandri cu clientii nostri multumiti din toata tara, chiar si din Bulgaria si Franta care au apelat la serviciile noastre. Cea mai buna reclama este clientul multumit. Continuam sa crestem, sa evoluam si sa ne perfectionam !!

Misiunea noastra este de a va oferi solutii de refrigerare si congelare, pentru a putea pastra in siguranta, la temperaturi optime, produsele dvs. pe o perioada lunga de timp, in orice anotimp.

Montarea camerelor si/sau al vitrinelor frigorifice in magazine alimentare, hoteluri, florarii, carmangerii, spitale, ocoale silvice, depozite de fructe si legume, patiserii si cofetarii sunt necesare pentru continuitatea activitatii oricarei societati, in conditii optime.

VA MULTUMIM!

VA OFERIM SI VA GARANTAM

Control precis al temperaturii in orice moment;

Solutii usoare si compacte;

Produse din panouri termoizolante cu risc scazut de coroziune;

Solutii fiabile, costuri reduse de operare si intretinere;

Produse adecvate pentru utilizarea cu agentii frigorifici obisnuiti;

Durata lunga de viata;

Transport, montaj si punere in functiune la orice produs comandat la societatea nostra FRIGORIFIC ART SRL

CONSULTANTA

Daca aveti de-a face cu produse perisabile, nu vă îngrijorați de buna funcționare a sistemului dumneavoastră de răcire. Lăsați experții Frigorific Art să se ocupe de el în timp ce vă concentrați asupra afacerii dumneavoastra. CONSULTANTA ESTE GRATUITA DE LUNI PANA VINERI ORELE 09:00 – 19:00!

CALITATE

Va oferim cea mai buna si mai complexa gama de servicii, pentru a va ingriji de sistemul dumneavoastra de racire. Cu experienta si expertiza noastra, optimizam sistemul si asiguram o eficienta energetica maxima, dar si o distributie perfecta a aerului.

PRODUCATOR

De la început am lucrat în parteneriat cu unii dintre cei mai importanți producători germani si romani de panouri izolante. Avem colaborari cu producatori si distribuitori cu vechime mare pe piata. Afacerea noastra a evoluat in concordanta cu tendintele pietei si in prezent am devenit si noi producator.

Adresa

Deva, Aleea Crizantemelor, Bl M3, Ap 65, Jud Hunedoara

E-mail

office@frigorificart.ro / vanzari@frigorificart.ro

Telefon

Telefon administrator: 0740 822 556
Telefon department vanzari:
0735 030 669 si 0748 182 813

Afaceri reinventate în pandemie – De la vitrine și camere frigorifice, la porți de decontaminare

După ce PressHub a scris despre antreprenoarea din Aiud care și-a reinventat fiecare bucățică de afacere pentru a supraviețui în ultimul an, o altă afacere reinventată în pandemie este cea a devenilor Cristian Iovan și Cristina Viașu.

Cei doi deveni dețin o firmă care se ocupă cu producerea de camere și vitrine frigorifice. Atât Cristian, cât și partenera sa de viață, Cristina, se ocupă de afacere și, mai ales în perioada stării de urgență, fiind un domeniu conex activităților de HoReCa, firma și-a redus foarte mult din activitate. Și, ca să nu își disponibilizeze oamenii, s-au gândit, în prima fază, să ajute. Împreună cu un alt antreprenor devean, Radu Jula, au realizat o poartă de decontaminare – un sistem prin care, dacă treci, se dezinfectează hainele, pielea, părul, și omoară virusul în 30 de secunde – poartă pe care au donat-o Spitalului Județean de Urgență Deva. „În primul rând, noi am adaptat afacerea anul trecut, în special pe perioada stării de urgență, pentru a ajuta. Și am făcut primul produs, la rugămintea celor de la Spitalul din Deva, pe care l-am donat. Nu știam prea multe despre aceste dispozitive, dar am ne-am documentat, am comandat materialele și am făcut un  prim dispozitiv”, povestește Cristian Iovan, administrator al firmei Frigorific Art.

Prima poartă de decontaminare realizată de FrigorificArt, donată spitalului din Deva Sursa foto: Cristian Iovan

Cum au realizat prima poartă

Pentru realizarea porții de decontaminare au folosit ca materiale – aluminiu, PVC, policarbonat și mochetă. Dispozitivul nu are elemente care să ruginească sau să se deterioreze în timp din cauza dezinfectantului. Partea de jos a porții are o placă de aluminiu care nu se corodează, iar pe placa de aluminiu a fost pusă o mochetă, cu scopul de a dezinfecta talpa încălțămintei cu care sunt echipați medicii și asistentele. Pentru pulverizare a fost utilizat un dispozitiv de răcire, ca cel folosit pe terase. A fost cumpărat un sistem de acest fel și poziționat pe structura creată și s-a montat un senzor de proximitate. Un furtun este legat la bidonul cu soluție biocidă, iar pompa se amorsează singură și-și face singură circuitul. Personalul medical doar înlocuiește bidonul când s-a golit, iar dispozitivul își face treaba.

După faptă și răsplată

Dacă prima poartă de decontaminare a fost donată, mai apoi au apărut și comenzile. „Apărând în presă și pe Facebook, am început să avem cerințe și de la alte spitale. Noi am făcut asta atât în ideea de ajuta spitalele, dar și pentru a avea activitate, să nu trimitem oamenii în șomaj, sau concediu fără plată”, adaugă Cristian Iovan. Deși principalii clienți au fost spitalele și câteva instituții publice, au fost și cereri de la firme private pentru porți de decontaminare sau dispozitive de pulverizare de dezinfectant – întreprinderi, uzine, laboratoare de cofetărie, cabinete stomatologice.

Poartă de decontaminare. Sursa foto: Cristian Iovan

Acum fac porți și tunele de decontaminare și dispozitive de pulverizare de dezinfectant doar pe bază de comandă. „Am avut foarte multe comenzi în perioada stării de urgență, după care, când situația s-a îmbunătățit și numărul de îmbolnăviri a scăzut, au stagnat comenzile. Apoi, în septembrie – octombrie, am început să avem din nou comenzi pentru că a crescut din nou numărul de cazuri. Acum realizăm aceste dispozitive doar pe bază de comandă”, explică antreprenorul.

„În cele două luni de stare de urgență piața a stagnat și nu am avut activitate în domeniul nostru. 50 la sută din afacerea noastră merge pe HoReCa – restaurante, săli de evenimente, pizzerii, hoteluri. Anul trecut, spre exemplu, nu am avut comandă pentru nicio cameră frigorifică pentru săli de evenimente, ceea ce, până acum, era cel puțin o comandă la două luni. Pe cealaltă jumătate a fost creștere. După cele două luni de stare de urgență, piața și-a revenit. A fost chiar creștere pentru camerele frigorifice și vitrinele frigorifice anul trecut, pentru că mulți producători români de carne și produse din carne s-au dezvoltat – abatoare, carmangerii, măcelării. A fost cerință mai mare pentru produsele românești. A fost și un efect al pandemiei, pentru că a fost și o solidaritate la nivel de țară. A circulat și pe rețelele de socializare mesajul să consumăm produse românești. Iar cererea pe piață a crescut și toți cei care au putut să se dezvolte s-a dezvoltat”, explică Cristian Iovan.

Solidaritatea la nivel de țară a funcționat. Și, cel mai important, oamenii au rămas cu aceste obiceiuri și probabil vor rămâne și după ce pandemia Covid-19 va fi doar o amintire. „Efectul pandemiei este și că oamenii și-au dat seama că și românii pot să producă mezeluri și alte alimente și preferă, acum, să consume produsele fabricate în România”.

Salvarea pentru toată lumea

Firma nu a făcut neapărat profit din noua afacere, dar i-a ajutat să supraviețuiască. Nu au trebui să închidă afacerea pentru două luni, nu au trebuit să își trimită oamenii în șomaj, au reușit să fie cu plățile la zi. „Ne-a salvat pentru că nu a trebuit să ne trimitem angajații acasă, nu a trebuit să închidem, și moralul nostru a fost mai bun pentru că am putut să ajutăm, că am putut să lucrăm, că nu am stat acasă, că am fost stresați. Și a fost o continuitate și pentru plata salariilor, și a furnizorilor, și a taxelor și impozitelor. Nu știu dacă a fost neapărat o chestie de profit, dar am trecut de cele două luni fără poticniri, iar noi, ca familie, și cei cinci angajați, am avut sursă de venit. Chiar am angajat oameni în plus față de anul trecut”, concluzionează Cristian Iovan.

Sursa:  https://stiriletransilvaniei.ro/2021/03/15/foto-video-afaceri-reinventate-in-pandemie-de-la-vitrine-si-camere-frigorifice-la-porti-de-decontaminare/

EXCLUSIV | De la donații și voluntariat, la un produs care previne eficient răspândirea COVID-19. Doi antreprenori au conceput o poartă de decontaminare care omoară coronavirusul în 30 de secunde

Totul a început din nevoia de a ajuta și de a fi alături de cei din linia întâi care, în prima fază a pandemiei de coronavirus, nu au avut suficiente echipamente de protecție și au fost depășiți de criză. În acel moment crucial pentru cadrele medicale din spitale, de la Ambulanță și SMURD, orice ajutor din partea comunității a fost vital. Și material și moral, sprijinul venit de la asociații, firme și oameni a contat enorm în cele mai grele zile ale pandemiei.

Cristian Iovan, managerul firmei Frigorific Art din Deva, a fost printre cei care au sărit în ajutor cu experiența, resursele financiare și timpul său. Iar implicarea sa și a firmei sale în sprijinul spitalelor a dus la crearea unui produs eficient în combaterea pandemiei, o poartă de decontaminare care omoară coronavirusul în 30 de secunde.

“De când a început pandemia de coronavirus, noi am vrut să ajutăm. Tot ce înseamnă sistem medical. Înainte de a dona la Deva prima poartă, am donat la Suceava, la Ștefan Mandachi, care a vândut centimetri din metrul de autostradă construit simbolic în Moldova pentru a ajuta cadrele medicale din județul cel mai afectat de COVID din România. Când a început campania de strângere de fonduri pentru Spitalul din Suceava, Frigorific Art a cumpărat 10 centimetri din autostrada lui Ștefan Mandachi. Apoi am donat pentru Deva. Am donat tunelul de decontaminare făcut din banii Frigorific Art. După aceea, am donat pentru Ambulanță, împreună cu cei de la Scut pentru Deva, apoi am donat pentru SMURD și am oferit reduceri de preț celor care au donat din banii lor pentru spitale și pentru cei din linia întâi. Dacă stăteam cu mâinile în sân nu se întâmpla nici să ajutăm și nici să avem acum de lucru, noi, angajații și așa mai departe. Pentru noi este important să ajutăm. Toată activitatea a pornit din dorința de a face bine și din dorința de a ajuta”, a povestit pentru Știrile Transilvaniei Cristian Iovan.

Metodă de dezinfectare rapidă, eficientă și economică

Tunelul de decontaminare de la Spitalul Județean din Deva a stat la baza porții de decontaminare pe care firma lui Cristian Iovan a lansat-o pe piață pentru a putea fi utilizată în prevenirea infectării cu COVID-19. Tunelul a fost realizat de Cristian Iovan, pornind de la propunerea unui alt antreprenor devean, Radu Jula, și a fost montat la începutul lunii aprilie la Secția ATI a Spitalului Județean din Deva.

După tunelul de dezinfecție de la spitalul devean, firma lui Cristian Iovan a dezvoltat o altă variantă de produs, o poartă cu sistem de pulverizare “DezmART”.

Noul produs a fost conceput de Cristian Iovan în parteneriat cu Cristina Viașu, managerul firmei Dispovital, care are o experiență de peste 14 ani în domeniul dispozitivelor medicale și un magazin în care comercializează astfel de dispozitive din 2016, în municipiul Petroșani.

Dispozitivul de decontaminare este un produs original, util în contextul pandemiei pentru cabinetele stomatologice, cele de medicină de familie, policlinici, clinici private, firme, unități de învățământ, instituții publice, mai ales cele care au o activitate mai mare cu publicul, cum sunt primăriile și serviciile din subordine.

“Ideea porții de decontaminare a apărut în urma feedback-ului de la clienți. Clienții noștri și-au dorit porți mai mici, porți mai ușoare și mai economice. Funcționează pe bază de fotocelulă. În momentul în care ești în poartă pornește dispozitivul, faci o rotire de 360 de grade, după care ieși. În momentul în care ai ieșit se oprește instant. Și atunci are consum de 50 de mililitri. Nu mai mult de atât. De aceea este denumirea lui „DezmART”. Pentru că poți să închizi patru diuze. De exemplu, nu vreau să dea sus pe cap, închid diuza. Nu vreau să dea pe laterală, închid diuza. Închizând până la patru diuze, el poate consuma chiar și 25 de mililitri de dezinfectant pe medie. L-am făcut economic. Pentru a încuraja să folosești dezinfectantul pe care noi putem să-l livrăm, care nu are nicio contraindicație. Avem un dezinfectant cu toate avizele, aprobat de Ministerul Sănătații, care distruge coronavirusul în 30 de secunde și este foarte prietenos cu omul. Nu atacă piele, ochi, nas, gură. Dezinfectatul este special prevăzut pentru dispozitive de pulverizare. Se poate intra prin dispozitivele noastre chiar și fără niciun fel de protecție. Poți să intri și în pantaloni scurți”, explică Cristian Iovan.

Poarta de decontaminare are patru acțiuni: dezinfectează corpul / hainele, dezinfectează mâinile, dezinfectează tălpile și dezinfectează spațiul de lucru / căile de acces. Dispozitivul este prevăzut la bază cu o tavă de inox în care se colectează dezinfectantul care este surplus. Cu acest dezinfectant se pot spăla pe jos, la închiderea programului, holurile, scările, birourile, holurile etc.

Conceptul produsului este protejat prin drepturi de autor la Oficiul pentru Proprietate Intelectuală Benelux, pentru întreaga Europă, spune antreprenorul devean. Poarta de decontaminare este în curs de avizare la Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM), entitatea împuternicită să avizeze și autorizeze dispozitive medicale pe perioada stării de urgență. Tunelul de decontaminare, realizat de Frigorific Art și donat Spitalul Județean din Deva, care a stat la baza porții „DezmART”, a fost deja avizat de ACTTM.

“Am început deja livrarea produselor la beneficiari din mai multe zone ale țării și avem și distribuitori autorizați. Noi oferim certificat de conformitate, certificat de garanție, certificate de management al calității, recomandări, instrucțiuni în limbile română și engleză, mentenanță și întreținere. Am extins spațiul de lucru, pe lângă atelier am închiriat un spațiu de 350 de metri pătrați pentru depozitare, probe și testare în condiții de igienă și siguranță”, spune managerul Frigorific Art.

Consecvenți principiului de a ajuta și dona

„După donația de la Deva, datorită solicitărilor din partea cadrelor medicale, spitalelor am început să producem și pentru alții. Tunelul de decontaminare l-am făcut să ajutăm și l-am donat Spitalului din Deva. După care am avut diverse solicitări. “Și noi vrem. Și noi vrem”. Am fost consternați când am văzut la ce preț se vând astfel de dispozitive care erau și de proastă calitate. Nu era logic și nu era corect în piață. Noi am venit cu un produs smart, nou, de calitate, la un preț corect față de piață în ideea de a ajuta. Vă dau un exemplu. Vindeau la 2.000 de euro un dispozitiv ca al nostru, făcea aceeași treabă, dar erau bani ceruți ca să speculeze piața. Noi am zis: “Nu”. Am venit cu cel mai bun preț de pe piață în ideea de a fi corecți și de a ajuta. Nu de a face avere cu zece produse”, spune Cristian Iovan.

Pe lângă donațiile și sprijinul oferit deja de la începutul pandemiei, Cristian Iovan și Cristina Viașu au decis să doneze și un procent din vânzările produselor realizate pentru combaterea COVID-19. De asemenea, cei doi antreprenori au donat zilele trecute o poartă cu sistem de pulverizare schitului “Înălțarea Sfintei Cruci” din Straja pentru protejarea credincioșilor și a preoților care slujesc în acest lăcaș de cult.

Poarta de decontaminare donată pentru schitul din Straja

Firma lui Cristian Iovan a cumpărat 10 centimetri din autostrada simbolică construită de omul de afaceri Ștefan Mandachi pentru a ajuta Spitalul din Suceava

Sursa: https://stiriletransilvaniei.ro/2020/05/18/exclusiv-de-la-donatii-si-voluntariat-la-un-produs-care-previne-eficient-raspandirea-covid-19-doi-antreprenori-au-conceput-o-poarta-de-decontaminare-care-omoara-coronavirusul-in-30-de-secunde/

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.